• Deň hasičov

          • Pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov, Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Zlatých Moravciach zorganizovalo Deň otvorených dverí. Aj my sme sa s deťmi vybrali navštíviť hasičov. Počasie nám veľmi neprialo, ráno pršalo, ale rozhodli sme sa ísť. Nakoniec všetko dopadlo dobre, nezmokli sme a žiaci zažili zaujímavý deň spojený s ukážkami hasičskej techniky a ich vybavenia. Ukázali nám svoje špeciálne obleky, masky, dýchacie prístroje, hydraulické náradie, ktoré si deti aj vyskúšali. Videli aj hasičský čln a štvorkolku do neprístupného terénu.

            Ďakujeme členom hasičského a záchranného zboru za otvorenie svojich brán a nahliadnutie  do ich náročného povolania. Veľmi sme sa potešili darčekom , ktoré sme získali za našu šikovnosť a odvahu. Hasičom sme  zaželali, čo najmenej výjazdov k požiarom a nehodám !

             

          • Deň Zeme

          • V apríli si už tradične pripomíname Deň Zeme. Máme pamätať na to, že máme svoj jediný domov chrániť a nielen pre seba!

            Aj my v škole sme si pripomenuli , čo všetko sa podieľa na znečisťovaní Zeme, ako aj význam ochrany našej planéty. Nemôžeme zabúdať ani na to, že  každý z nás môže našou každodennou zodpovednou činnosťou prispieť k ochrane našej Zeme!

            Pri tejto príležitosti si deti vytvorili krásny zelený les, a pri tom sa porozprávali a zabavili.

            A aby sme sa zabavili aj na školskom dvore, namaľovali sme si našu planétu kriedami.

             

          • Svetový deň vody

          • Témou Svetového dňa vody 2022, ktorý si už takmer tri desaťročia pripomíname 22. marca, je ,,Podzemná voda". Cieľom tohtoročnej kampane je vysvetliť životne dôležitú úlohu podzemnej vody vo vodných a sanitačných systémoch, v poľnohospodárstve, priemysle, ekosystémoch a adaptácii na zmenu klímy. Aj my sme si s deťmi tento deň pripomenuli a pri tej príležitosti si deti s p.učiteľkami urobili veľmi peknú nástenku.  Prečítali sme si príbeh o kvapkách vody a za peknú prácu sme ich symbolicky odmenili práve čistou vodou.

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia, Riaditeľstvo Základnej školy Velčice oznamuje, že od 2. 2. 2022 /streda/ budú v karanténe žiaci našej školy. Posledným dňom karantény je nedeľa 6.2.2022 /vrátane/. Nástup žiakov  po prerušení vyučovania je 7.2.2022 /pondelok/v prípade, ak sa u žiakov neprejavuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény. Podrobné pokyny k vzdelávaniu podá triedna pani učiteľka .Prosíme o dôkladné preštudovanie nasledovného nariadenia karanténnych opatrení z RÚVZ Nitra.

            NARIADENIE_OPATRENI_a_POUCENIE_.pdf

            Žiadame rodičov, aby pri nástupe žiaka do školy v pondelok 07.02.2022 zodpovedne otestovali žiakov  pred nástupom a zaslali nám výsledky testovania cez edupage školy ! V podelok je potrebné zaslať aj oznámenie o bezpríznakovosti pre každého žiaka!

            Tak želáme hlavne veľa zdravia a nech sme čím skôr v škole!

          • Oznam

          • Vážení rodičia !

            V utorok 25.1.2022 sa uskutoční informatívne rodičovské združenie v čase od 15.00 - 18.00 hod. Informovať sa môžete aj telefonicky.

            Na základe dodržiavania vyhlášky ÚVZ, vstup do budovy je možný len v režime OP. Preto prosíme rodičov, ktorí nie sú očkovaní,  alebo prekonaní, aby sa informovali len telefonicky.

             

          • Návrat žiakov do školy

          • Návrat žiakov do školy

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva  sa žiaci  vrátia do škôl 10. januára 2022.

            Minister školstva vyzval rodičov, aby žiakov pred nástupom pretestovali a aby sa žiaci ideálne testovali v prvých týždňoch 2x do týždňa. 

            Fungovanie škôl sa bude opäť riadiť  Školským semaforom (príloha).

            Na školách budú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva naďalej povinné rúška (Vyhláška 262 - príloha)

            Zákonný zástupca v pondelok 10.1. 2022 odovzdá  vyhlásenie o bezpríznakovosti (cez EduPage), nie skôr.

            Vyučovanie v  našej škole bude od 10.1. 2022 prebiehať podľa štandardného rozvrhu.

             

            Samotestovanie žiakov

            Vážení rodičia, aplikácia testov sa odporúča vždy v pondelok a vo štvrtok (začať 10. 1. 2022 ráno)  pred nástupom do školy, aby sa overil zdravotný stav žiaka. Ak je test negatívny, žiak môže ísť do školy.

            Je nutné, aby ste vykonanie samotestovania nahlasovali cez EduPage. Prosíme nahlásiť aj spätne, ak ste počas posledných týždňov nenahlasovali. 

             

            !!! Rodič posiela cez Edupage v pondelok ráno 10.1. (pred vyučovaním do 7,50 hod.) dve vyhlásenia:

            1. Vyhlásenie o bezpríznakovosti

            2. Oznámenie o použití AG-samotestu

             

            Škole budú distribuované ďalšie samotesty len v prípade oznamovania použitia testov.

            Ďakujeme za spoluprácu.


          • Vianočné prázdniny

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            riaditeľstvo školy Vám oznamuje,

            že od 20.12.2021 - do 7.1.2022 budú

            vianočné prázdniny.

            Nástup do školy po prázdninách je v pondelok

            10. januára 2022.

            Prajeme Vám ,

            aby sme sa v zdraví stretli po prázdninách v škole,

            a v Novom roku 2022

            veľa zdravia, šťastia a úspechov.

             

          • A prišiel Mikuláš...

          • Verili sme na zázrak a ten prišiel medzi nás.

            Sice bol len sám, ale o to väčšiu radosť nám dal.

            Čertov u zlých detí zanechal a anjel z neba sa na nás pozeral.

            Básničkami, pesničkami sme mu radosť spravili a spolu s ním sme sa tešili.

            Za to, že sme poslúchali i  pekný úsmev sme mu dali.

            Že je štedrý to my vieme a za balíček mu ďakujeme!


            Mikuláš k nám zavítal i v tejto ťažkej dobe, poznačenej pandémiou . Za dodržania prísnych protipandemických opatrení vyčaroval deťom úsmev na tvári. 


          • Energoland Mochovce

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Energoland Mochovce.

            Dňa 8.11. 2021 sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v elektrárni v Mochovciach. Veľmi sa nám tam páčilo. Dozvedeli sa hravou formou, ako sa vyrába elektrina, aké elektrárne ešte poznáme a veľa zaujímavých vecí. Všetci boli odmenení drobnými darčekmi.

            Veľké poďakovanie patrí aj p.Paluškovej, ktorá deťom spríjemnila deň sladkým darčekom:

            Ďakujeme!

          • Otvorenie školského roka 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční 02.09.2021 v budove ZŠ Velčice o 8.00 hod.

            Do budovy môžu prísť aj rodičia žiakov 1.ročníka.

            Žiaci si so sebou prinesú písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, prípadne ho vypíšu s rodičmi v škole.

            Naďalej platí, že žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom.

            Žiaci sa v škole zdržia asi pol hodinu, školské tašky si prinesú až v piatok.

            Tešíme sa na Vás!

          • Organizácia vyučovania v školskom roku 2021/2022

          • Vážení rodičia,

            školské vyučovanie sa v tomto školskom roku bude riadiť prísnymi protiepidemickými opatreniami na základe usmernenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu zo dňa 17.08.2021 - Školský semafor v školskom roku 2021/202, ktorého úplné znenie nájdete na https://www.minedu.sk/data/att/20596.pdf, ako aj usmerneniami Úradu verejného zdravotníctva SR.

            • Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne 2 rúška ( náhradné rúško bude v skrinke) a papierové jednorazové vreckovky.Po vstupe do budovy si žiak dezinfikuje ruky a podľa potreby absolvuje ranný filter /meranie teploty/
            • V prípade, že žiak prejavuje príznaky ochorenia, alebo mu bola nameraná zvýšená telesná teplota alebo horúčka (37,0 °C a vyššia), žiak nebude do zariadenia prijatý.
            • Každý rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní ( vrátane víkendov a sviatkov) Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka ( príloha č.1).

            V prípade, že rodič nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Pokiaľ žiak prišiel do školy v sprievode rodiča, nebude mu umožnený vstup do školy a odchádza s rodičom domov. Ak neprišiel žiak v sprievode rodiča, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča. Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 3 možnosti:

            a) odoslať ho škole prostredníctvom EduPage

            b) poslať scan Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti e – mailom

            c) kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast

            • Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky. Podozrenie zo zneužívania ospravedlňovania dochádzky žiaka preskúma na podnet školy miestne príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia (častejšie vetranie a dezinfekcia, častejšia kontrola dodržiavania protiepidemických opatrení zo strany žiakov, minimalizovanie premiešavania žiakov z triedy s ostatnými triedami, atď.). Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.
            • V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním.
            • T​​​​​​lačivá – Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka a Písomné vyhlásenie návštevníka školy  budú rodičom k dispozícii, na vytlačenie a vyplnenie zo stránky školy.

            V prípade nejasností sa obráťte na vedenie školy.

            Za spoluprácu a pochopenie Vám vopred ďakujeme a prajeme úspešný školský rok!

                                                                                                                               PaedDr.Alena Šlehobrová

                                                                                                                                          riaidteľka školy

             

          • Aktuálny oznam

          • Dobrovoľné bezplatné samotestovanie žiakov

             

            Vážení rodičia!

            V zmysle pokynov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Vám v elektronickej komunikácií zasielame formulár na zisťovanie záujmu rodičov o antigénové samotesty. Test nebude podmienkou na nástup do školy. MŠVVŠ SR poskytne žiakom základných, stredných a špeciálnych škôl, ktorých rodičia prejavia záujem, prostredníctvom štátnych hmotných rezerv antigénové testy na dobrovoľné samotestovanie doma. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Prosíme Vás, aby ste potvrdili svoj záujem  o tieto samotesty  do 25.8.2021 vyplnením formuláru a doručením škole elektronicky alebo osobne v dňoch 23.8. – 25.8. 2021 od 9.00- 13.00 h.

            V prípade, že nemáte možnosť formulár vytlačiť si doma škola Vám ho doručí .

             

            Ďakujeme za spoluprácu.


            ZŠ Velčice

            Zistovanie_zaujmu_o_dobrovolne_samotestovanie_ziakov.docx

          • Aktuálne oznamy

          • Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky dieťaťa do základnej školy v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dní (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy aj sviatky sa nepočítajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti je možné podať aj elektronicky cez edupage alebo priniesť vytlačené (viď príloha).

            bezinfekcnost1.docx

            ​​​​​​​

          • Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 8.3.2021

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme  Vám, že od 8. marca 2021 /pondelok/  bude na našej škole obnovené prezenčné vyučovanie pre  I. stupeň ZŠ. 

             

                           Organizácia výchovno-vzdelávacieho procesu od 8. 3. 2021

            Na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR č. 2021/10079:2-A1810 zo dňa 2. 3. 2021 bude  výchovno - vzdelávací proces v ZŠ Velčice 86 prebiehať nasledovne:

            • Základná škola bude v prevádzke pre žiakov od 7.00 hod. - 16.00 hod.

                Zákonný zástupca prinesie žiaka pred vchod do  ZŠ v  čase od 7.00 do 8.00 hod.

                ŠKD bude  pre všetkých žiakov do 16.00 hod .

            • ZŠ sa otvára  prezenčne prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce alebo pre žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu;
            • Na odporúčanie OÚ Velčice, pred nástupom je potrebné preukázať sa negatívnym  testom oboch zo zákonných zástupcov nie starší ako 7 kalendárnych dní, prípadne potvrdením o výnimke. Tieto informácie sa potvrdzujú vo vyhláseniach, ktoré je potrebné priniesť do ZŠ vždy v pondelok. Vyhlásenie stačí vyplniť pre jedného z rodičov, je na Vás, ktorý  rodič tam bude uvedený.
            • V našej obci prebieha testovanie v sobotu 27.03.2021 v čase od 8.00 -12.00 hod a od 13.00- do 16.00 hod v Kultúrnom centre.
            • žiak prvého stupňa sa netestuje / aj keď presiahol vek 10 rokov;
            • pred nástupom  žiak (ZŠ)  odovzdá triednemu učiteľovi - čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivá
            • 11a)  11a_vyhl._pre_rodicov_doma.docx 
            • 11c)   11c_vyhl.pre_zamestnanych.docx

            Tlačivo 11a) -  podpisujú rodičia ostatných žiakov

            Tlačivo 11c)  - podpisuje jeden rodič , v prípade ,  že obaja rodičia pracujú mimo domu.

            • ranný filter – meranie teploty pred vstupom do budovy;
            • dospelí - respirátor FFP2 v interiéri aj exteriéri 
            • žiaci ZŠ budú mať rúško počas celého dňa
            • žiaci ZŠ musia mať i jedno náhradné rúško vo svojej skrinke  a papierové jednorazové vreckovky,
            • dezinfekcia priestorov bude denne minimálne dvakrát;
            • rodičia  žiakov ZŠ nemôžu  vstupovať do budovy školy;
            • obedy budú zabezpečené v školskej jedálni,  rodič má povinnosť odhlásiť žiaka, ktorý nepríde do školy

            Žiaka je potrebné odhlásiť z obeda vždy ráno do 7.30 hod. u vedúcej ŠJ na tel.č.0918978828 !!!

             

            • do budovy majú prísny zákaz vstupu všetky nepovolané osoby;
            • zamestnanci  a žiaci sú povinní používať rúška a respirátory vo všetkých vnútorných aj vonkajších priestoroch školy, pri vstupe do školy musia všetci použiť dezinfekciu rúk, takisto  aj po použití toaliet;
            • všetci sú povinní pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd;
            • nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy;
            • pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast; v prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom;

             

             V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto     

             dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. zákonný zástupca bezodkladne ospravedlní neprítomnosť žiaka triednemu učiteľovi a škola následne eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu; 
            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh.,
            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu b, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka;
            4. od oficiálneho otvorenia školy, čiže odo dňa 8. 3. 2021 zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

             

            Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR.

            Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí, ak :

            - im bola nariadená karanténa/izolácia,

            - .ich trieda /škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu

            ( zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,

            ich lekár ospravedlnil pre chorobu , resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa

             

             

                                                                                                                                                PaedDr. Alena Šlehobrová

                                                                                                                                                         riaditeľka ZŠ

             

             

             

             

        • Rozvrh
          • Rozvrh

          • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 8. 10. 2023
        • Používateľské kontá
          • Používateľské kontá

          • Je možné, že niektoré časti stránky uvidíte len po prihlásení. Ak ste Vaše heslo zabudli, prosím použite odkaz “Neviem prihlasovacie meno alebo heslo” a zadajte Váš email. Ak ste heslo zo školy ešte nedostali, prosím počkajte, kým škola systém rozbehne.